Virtas kastinis

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 5 / 5 (4 balsai)
Reikia 0,5 l rūgščios grietinės, 0,5 l saldžios grietinės, 5 kiaušinių, šaukšto sviesto, 0,5 stiklinės manų kruopų, druskos, česnakų, svogūnų.

Puode užkaisti rūgščią grietinę. Pakaitinti iki virimo, bet neužvirinti, supilti saldžią grietinę. Gerai išplakti kiaušinius, į juos suberti manų kruopas ir išmaišyti. Gautą masę maišant pilti į puodą su grietine, įdėti sviesto, druskos, prieskonių. Virinti nedaug, žiūrėti, kad kastinis nepavirstų riebaline mase. Patiekalą ruošdavo šventėm. Šeimininkė sakė, kad virtas kastinis būdavęs skanesnis už nevirtą, kuris būdavo rūgštus ir vaikams netikdavęs.

Receptą papasakojo Teresė Jonutienė iš Gineikių.
Užrašė Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Krūtilių filialo bibliotekininkė Rima Dabulskienė.