Virta silkė

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 5 / 5 (1 balsas)
Reikia 2 silkių, 3 vidutinio dydžio svogūnų, razinų (galima jų nedėti), šaukštelio cinamono, prieskonių: pipirų, lauro lapų, gvazdikėlių. Marinatui – stiklinės vandens, šaukšto 9% acto, 2 šaukštų aliejaus, šaukštelio cukraus.
Silkes gerai išmirkyti, išvalyti, nuplauti ir supjaustyti vienodais gabaliukais (kaulų neišimti). Į emaliuotą puodą dėti griežinėliais supjaustytus svogūnus, ant viršaus - vienas prie kito silkės gabalėlius, apibarstyti cinamonu. Tada suberti razinas, kelis gvazdikėlius, pipirus, lauro lapus ir dar kartą svogūnų griežinėlius. Užpilti marinatu. Virti uždengus apie 40 min. ant mažos ugnies. Valgoma su karštomis bulvėmis.

Receptą papasakojo Regina Vaitkienė iš Sauslaukio.
Užrašė Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Pajūralio filialo bibliotekininkė Stasė Pudžemienė.