Troškintos kopūstų galvelės

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 4,8 / 5 (21 balsai)
   Reikia mažų 10-12 cm skersmens ankstyvų kopūstų galvų, prieskonių ( pipirų, česnakų, lauro lapų, druskos ).
   Nedideles ankstyvų kopūstų galvutes nuvalyti išpjauti kačėnus, didesnes kopūstų galvutes perpjauti per puse.
Orkaitėje įkaitinti kepimo skardą, pripilti aliejaus, įkaitinti. Su prieskoniais pabarstyti kopūstų galveles ir įdėjus į skardą pašauti į orkaitę, kepti apie 1 val. Valgoma su karštomis virtomis bulvėmis. Tai buvo valstietiškas, kaimiškas valgis ypač pasninkų laiku.
Šį senovinį receptą papasakojo Janina Petrauskienė (g. 1939 m.) iš Migučionių kaimo.
Užrašė Elektrėnų savivaldybės viešosios bibliotekos Abromiškių filialo vedėja Irena Kubilinskienė.