Pyragas su spirgučiais

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 5 / 5 (2 balsai)
Reikia rupiai maltų kvietinių miltų, pieno, trupučio cukraus, mielių, šakelės mėtų, sūdytų arba rūkytų lašinių.

Pieną užvirinti ir įdėti mėtų šakelę. Kai pienas atvės iki kūno temperatūros, išimti mėtas, sudėti mieles, įberti truputį cukraus, miltų ir išminkyti tešlą. Kai tešla iškils, sudėti smulkiai supjaustytus lašinius ir dar kartą perminkyti. Dėti į skardą ir dar truputį pakildinti. Kepti duonkepėje krosnyje apie 1,5 val.


Receptą papasakojo Elena Kėblienė iš Bytlaukio kaimo (Šilalės r.)
Užrašė Šilalės rajono savvaldybės Viešosios bibliotekos vyr. metodininkė Stefa Minutaitė.