Purus varškės pyragas

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 3,7 / 5 (3 balsai)
Pagrindui reikės:
4-5 kiaušiniai. 300g sviesto (margarino), 0,5 stiklinės cukraus, 2-3 stiklinės miltų, 2 arbat. šaukšteliai kepimo miltelių.
Varškės sluoksniui reikės:
500 g varškės (naminės), 5-6 kiaušiniai, 1 stiklinės cukraus, 1 stiklinės manų kruopų, 1 pakelio vanilinio cukraus, citrinos esencijos arba citrinos žievelės.
Kiaušinius išplakti su 0,5 st. cukraus, supilti ištirpintą sviestą, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Gautą masę supilti į riebalais išteptą kepimo skardą. Varškę pertrinti, sudėti cukrų, įmušti kiaušinius, suberti manų kruopas, vanilinį cukrų, citrinos esenciją. Gerai išmaišyti. Varškės masę sudėti ant paruoštos pagrindo masės. Pyragą kepti 180°C temperatūroje apie 45-50 min.
Patarimas: norint, kad varškės masė būtų puresnė, galima įdėti pakelį vanilinio pudingo.
Skanaus.
Receptą padiktavo Sandra Genienė, kurią išmokė močiutė Valtrautė Jakubaitienė.
Užrašė Šilutės rajono savivaldybės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Vilkyčių filialo bibliotekininkė Palmyra Jančauskienė