Plėkynė

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 1 / 5 (1 balsas)
Reikia kiaulės skrandžio, bulvių, morkų, pipirų, svogūnų, lauro lapelių, druskos, vandens.

Kiaulės skrandį gerai išvalyti, išplauti, nuplikyti. Supjaustyti siaurais pailgais gabaliukais, dėti į šaltą vandenį ir virti kol suminkštės. Tada sudėti supjaustytas gabaliukais bulves, sutarkuotą morką, supjaustytą svogūną, pipirus, lauro lapelius ir viską gerai išvirti. Baigiant virti plėkynei įdėti druskos. Sriubą galima paskaninti grietine. Valgyti su duona.


Šį senovinį receptą papasakojo Stanislava Čaraitė iš Jucaičių kaimo (Šilalės r.).
Užrašė Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Kūtymų filialo bibliotekininkė Rasa Šeputienė.