Mūsų šeimos mėgstamas ,,Skruzdėlynas“
Iš „Graži tu mano“.Susijusios žemėlapio žymos:
Visa paslaptis skruzdėlyno tai, kad jų lapelius reikia iškočioti kuo ploniau, kad lapeliai būtų trapūs ir tirptų burnoje (kaip aš sakau , kad matytųsi visi stalo įbrėžimai). Tešlai: 6 kiaušiniai 15 val. šaukštų miltų trupinėlis druskos Virimui lapelių: 1 l. aliejaus Lapelių pamirkymui: 0,5 l. dirbtinio medaus Pabarstymui: Aguonos ar razinos (kaip mėgstame) Imamės darbo, tešlą reikia iš vakaro pasidaryti, o tešlą padaryti visai paprasta maišome kiaušinius, druską, miltus ir minkome (paminkyti reikia netingėti , nes minkant pasidaro daug oro pūslelių). Suminkius tešlą dedame į maistinę plėvelę (kad tešla neišsausėtų) ir palikti nakčiai šaldytuve (tik ne šaldymo kameroje). Kočiojame tešlą plonai , įsikaitiname aliejų, kad aliejus įkaito, sužinau įmesdama lapelį , jei lapelis greitai išsipučia tai viskas gerai ( virti reikia ant silpnos ugnies). Lapelius deduosi į kepimo skardą išklojusi popieriniu rankšluosčiu, (jei kartais koks riebaliukas likęs nusausėtų). Toliau išvirus visus lapelius reikia juos pamirkyti meduje. Medų pilame į indą platesnį indą ir dedame į vandens vonelę ir kaitiname , kad medus suskystėtų. Mirkome lapelius ir formuojame skruzdėlyną. Aš pirmus 2-3 sluoksnius dedu nemirkiusi, nes jie permirksta nuo viršutinių. Apačioje ir kylant į viršų pradedame nuo didesnių ir užbaigiame mažais lapukais. Pabarstome vis aguonomis ar razinomis. Viso darbo eiga apie 2 valandas. Skanaus :)
|