Mūsų šeimos mėgstamas ,,Skruzdėlynas“

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:
Šį skruzdėlyną pradėjau gaminti palyginus neseniai (tai visų pirma buvo iššūkis man , kad galiu ir aš , pabandžiau ir pavyko). Jis mūsų šeimai ir draugams skaniausias už visus pyragus( žinoma kepame ir pyragų).
Visa paslaptis skruzdėlyno tai, kad jų lapelius reikia iškočioti kuo ploniau, kad lapeliai būtų trapūs ir tirptų burnoje (kaip aš sakau , kad matytųsi visi stalo įbrėžimai).
Tešlai:
6 kiaušiniai
15 val. šaukštų miltų
trupinėlis druskos
Virimui lapelių:
1 l. aliejaus
Lapelių pamirkymui:
0,5 l. dirbtinio medaus
Pabarstymui:
Aguonos ar razinos (kaip mėgstame)
Imamės darbo, tešlą reikia iš vakaro pasidaryti, o tešlą padaryti visai paprasta maišome kiaušinius, druską, miltus ir minkome (paminkyti reikia netingėti , nes minkant pasidaro daug oro pūslelių). Suminkius tešlą dedame į maistinę plėvelę (kad tešla neišsausėtų) ir palikti nakčiai šaldytuve (tik ne šaldymo kameroje).
Kočiojame tešlą plonai , įsikaitiname aliejų, kad aliejus įkaito, sužinau įmesdama lapelį , jei lapelis greitai išsipučia tai viskas gerai ( virti reikia ant silpnos ugnies).
Lapelius deduosi į kepimo skardą išklojusi popieriniu rankšluosčiu, (jei kartais koks riebaliukas likęs nusausėtų).
Toliau išvirus visus lapelius reikia juos pamirkyti meduje. Medų pilame į indą platesnį indą ir dedame į vandens vonelę ir kaitiname , kad medus suskystėtų. Mirkome lapelius ir formuojame skruzdėlyną. Aš pirmus 2-3 sluoksnius dedu nemirkiusi, nes jie permirksta nuo viršutinių. Apačioje ir kylant į viršų pradedame nuo didesnių ir užbaigiame mažais lapukais. Pabarstome vis aguonomis ar razinomis. Viso darbo eiga apie 2 valandas. Skanaus :)

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 5 / 5 (100 balsai)
Šilutės raj. Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Šylių filialo bibliotekininkė Vida Mišeikienė.