Kraujiniai vėdarai

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 3,7 / 5 (12 balsai)
Reikia perlinių kruopų, žalių bulvių, šviežio kiaulės kraujo, kiaulės žarnų, druskos, pipirų, mėtų. Padažui - spirgintų lašinukų, svogūnų.

Perlines kruopas apie 5 min. pavirinti ir palikti kol išbrinks. Nuskusti bulves, sutarkuoti, nuspausti sunką (kad nebūtu per kieti tarkiai). Kraują sutraiškyti rankomis smulkiai, kad nebūtų stambių gabaliukų (galima ištrinti per rėti, kaip kam patogiau). Tarkius sudėti į kraują, suberti išbrinkusias pakaitintas kruopas, jei turite, įdėti spirgų (kad būtų riebesni vėdarai), druskos pagal skonį, įberti susmulkintų mėtų. Viską gerai išmaišyti ir šaukštu ar samčiu sukimšti į kepimui paruoštas kiaulės žarnas. Dėti į skardą, kepti 1 val. 180 - 200 temperatūros orkaitėje.


Receptą papasakojo Bronislava Katutienė iš Kadagynų kaimo (Šilalės r.)
Užrašė Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Pajūralio filialo bibliotekininkė Stasė Pudžemienė.