Keptas-troškintas starkis

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 4,9 / 5 (121 balsai)
Šis receptas tikrai senas, dažnai gaminamas Pamario krašto namuose. Iš kur jis atkeliavo? Niekas tiksliai nebežino. Tiesiog tai tradicinis kintiškių patiekalas prasidėjus starkių sezonui.

Jums reikės:
1. Starkio filė
2. Poros svogūnų (dydis ir kiekis pagal kiekvieno pomėgius)
3. Grietinės (200 ml.)
4. Vandens (200 ml.) arba vandens (100 ml.) + pieno (100 ml.)
5. Miltų (žuvies voliojimui)
6. Druskos ir pipirų pagal skonį
7. Krapų (skaniausia su šviežiais, bet galima ir šaldytų arba džiovintų)
8. Aliejaus (kepimui)


Paruošimas:

Starkio filė supjaustome gabaliukais, apibarstome druska ir pipirais. Paliekame keletui minučių, kad prieskoniai įsigertų į žuvį. Kol žuvytė laukia savo eilės, pusžiedžiais supjaustome svogūnus, susmulkiname krapus. Žuvį voliojame į miltus ir apkepame gerai įkaitintame aliejuje. Kepame kol gražiai parus.
Kai žuvis iškepusi, keptuvės viduryje esančius gabalėlius sudedame ant kraštuose esančių gabalėlių. Į vidurį sudedame svogūnus. Nepamirškite pamaišyti, kepame kol svogūnai suminkštės, sudedame smulkintus krapus.
Į keptuvę sudedame grietinę, supilame vandenį, įberiame druskos ir pipirų pagal skonį. Viską atsargiai išmaišome (stenkitės nepažeisti žuvies gabalėlių). Padažui užvirus, troškiname apie 7 minutes.
Prie šio patiekalo puikiausiai tinka tiek virtos, keptos bulvės, tiek ryžiai.
Skanaus! 


Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Kintų filialo bibliotekininkė Sigita Kasparavičienė