Irenos kūčiukai

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 5 / 5 (3 balsai)
0,5 kg. miltų
nepilna stiklinė pieno ar vandens
50 gr. aliejaus
sauja aguonų
100 gr. cukraus
žiupsnelis druskos


Pusę nurodytų miltų persijoti į dubenį, kuriame bus minkoma tešla. Miltuose padaryti duobutę, į kurią supilti truputį pašildytą ( iki 35 laipsnių) pieną ( vandenį) ir šaukšteliu cukraus ištrintas mieles. Tešlą gerai išplakti, jos paviršių apsijoti miltais ir uždengus dubenį pastatyti šiltai. Po 2-3 val., kai pakilusi tešla suslūgs, supilti aliejų , suberti cukrų, druską, įsijoti likusius miltus, aguonas ir viską gerai išminkyti. Minkyti, kol nelips prie rankų. Po to dubenį pridengti rankšluosčiu ir dar kartą tešlą pakildinti. Iš pakilusios tešlos kočioti 1 cm. Storio volelius, kuriuos supjaustyti maždaug centimetro storio gabaliukais, sudėti juos į miltais pabarstytą skardą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje, kol pagels.


Užrašė Irena Rimavičienė