Bulviniai blynai su morkomis

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 5 / 5 (2 balsai)
Reikia: apie 15 bulvių, 3 – 4 morkų, svogūno, maltų juodųjų pipirų, druskos, 0,5 litro ar daugiau pieno, gali būti perpus su grietinėle, kiaulinių taukų kepimui.

Nuskustas bulves smulkiai sutarkuoti ir nuspausti taip kaip cepelinams. Sunką palikti, kad nusistotų krakmolas. Taip pat smulkiai sutarkuoti nuskustas morkas ir sumaišyti su bulvėm, įdėti smulkiai pjaustytą svogūną, maltus pipirus, užpilti pienu, pasūdyti, sukratyti nusistovėjusį krakmolą. Pilant pieną nuolat maišyti, kad per daug neatskiesti. Kepti taukuose kol apskrus. Patiekti su grietine.

Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. metodininkė Stefa Minutaitė. Taip šiuos blynus kepdavo jos močiutė Agota Trakšelienė iš Simėnų kaimo (Šilalės r.).