Bulvių plokštainis
Iš „Graži tu mano“.Susijusios žemėlapio žymos:
Nuskustas bulves sutarkuoti, stipriai nusunkti. Užplikyti verdančiu pienu. Lašinukus supjaustyti, pakepinti, baigiant kepti sudėti smulkiai supjaustytą svogūną. Ištirpytus lašinukus supilti į tarkius. Įdėti druskos, maltų pipirų. Skardą patepti riebalais, pabarstyti manų kruopomis ir supilti paruoštą masę. Kepti apie 1,5 val. 200 laipsnių karštumo pečiuje ar orkaitėje. Galima į plokštainį, prieš pilant į skardą, dar įdėti: mėsos faršo, apkepintos mėsos gabaliukų, kiaulės kojų (prieš tai reikėtų apie 1 val. apvirti). Skanu būna su apkepintais vištų sparneliais. Pasirenka pati šeimininkė ką norėtų įdėti. Tešla turi būti skystas ir gerai užplikyta, nuo to labiausiai priklauso geras plokštainio skonis. Papasakojo Onutė Venckūnienė iš Varsėdžių. |