Šiauduose virti vėdarai

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 5 / 5 (2 balsai)
Reikia: virimui: avižinių šiaudų , didelio puodo apvaliu dugnu, medinių pagaliukų.

Vėdarams: kiaulės žarnų, kiaulės kraujo, daug džiovintų mėtų, spirgučių, riebalų, druskos, 2 saujas pitliavotų miltų, vandens, smulkių kruopų.


Smulkias kruopas iš vakaro sudėti į kraują. Ryte sudėti pitliavotus miltus, daug smulkiai sutrintų mėtų, spirgučius, druską, įpilti šilto vandens. Tyrę supilti į žarnas. Stengtis nepripilti pilnų žarnų.
Į katilo dugną pridėti pagaliukų, įpilti vandens, kad pagaliukus apsemtų. Ant jų uždėti avižinių šiaudų, ant šiaudų dėti paruoštas žarnas. Stengtis, kad neprisiliestų prie katilo kraštų. Dėti antrą sluoksnį šiaudų ir vėl paruoštas žarnas ant viršaus. Galima dėti kelis sluoksnius, priklauso nuo katilo dydžio. Ant viršaus uždėti šiaudų. Uždengti su dubeniu. Dubenį prispausti tvirtai akmeniu ar plyta, kad būtų sandariau. Apdėti šlapiais skudurais aplink dubenį. Virti apie 2 valandas, pasiklausant, jei jau pradeda čirkšti riebalai, įpilti dar vandens, kad nepridegtų.

Receptą papasakojo Juzė Jankauskienė iš Kelpšaičių kaimo (Šilalės r.).
Užrašė Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Laukuvos filialo bibliotekininkė Aldona Ežerskienė.