Česnakynė

Iš „Graži tu mano“.

Susijusios žemėlapio žymos:

Įvertink straipsnį



Įvertinimas: 5 / 5 (1 balsas)
Reikia pusės galvutės česnako, 2 virtų bulvių, druskos, pipirų, rauginto burokėlio, 1 l vandens.
Česnako skilteles nulupti ir sutrinti kartu su virtomis bulvėmis, įberti maltų juodųjų pipirų ir druskos. Viską užpilti ataušusiu virintu vandeniu, įdėti stambiai sutarkuotą raugintą burokėlį ir išmaišyti. Česnakynė valgoma su karštomis bulvėmis, virtomis su lupenomis.

Papasakojo Zuzana Vainorienė iš Žadeikių.
Užrašė Šilalės rajono savivaldybės viešosios biblioekos Žadeikių filialo bibliotekininkė Virginija Matutienė.